Volg ons nu ook!
Tweetalig Onderwijs (TTO)

Jeroen van Hilten, docent Engels en coördinator TTO, vertelt over Tweetalig onderwijs:


Tweetalig onderwijs (TTO) houdt in dat meer dan 50% van jouw lessen in het Engels wordt gegeven, zoals aardrijkskunde (geography), biologie (biology), geschiedenis (history), wiskunde (mathematics), lichamelijke oefening (physical education) en kunst beeldend (Art and Design).


Vanaf de herfstvakantie volg je al deze vakken helemaal in het Engels. Je Engels gaat dus razendsnel vooruit. Daarnaast heb je een extra lesuur Engels en volg je het vak Global Awareness. Uiteraard doe je mee aan allerlei activiteiten om je Engels te oefenen, zoals een reis naar Engeland.


Elke leerling met een havo- of vwo-advies die het intakegesprek met goed gevolg aflegt, mag aan TTO deelnemen.


Via het menu vind je meer informatie over tweetalig onderwijs.  


TTO sinds schooljaar 2016-2017

Tweetalig onderwijs (tto) in het Engels m.i.v. schooljaar 2016-2017

Met ingang van het schooljaar 2016-2017 is het Jeroen Bosch College gestart met tweetalig onderwijs (tto) in het Engels op de afdelingen havo en vwo. Een nieuw initiatief waarmee wij denken voor leerlingen in het voortgezet onderwijs in ‘s-Hertogenbosch en omgeving in een belangrijke behoefte te voorzien.

Het Jeroen Bosch College wil via tto dat haar leerlingen in staat zijn om een positieve en productieve bijdrage te leveren aan de internationale en interculturele diversiteit. Onze tto-leerling kan als tussenpersoon met zijn/haar doorontwikkelde taalvaardigheden, houding en reflectie bruggen slaan tussen mensen en culturen en hij/zij draagt die rol ook actief uit binnen en buiten de school. Met haar tweetalige onderwijsprogramma, wil het Jeroen Bosch College het gezicht worden van internationaal georiënteerd onderwijs in Den Bosch en omstreken.

Via het linkermenu of de volgende links is meer informatie beschikbaar:

algemene informatieveel gestelde vragen, het tto team en het tto blog/vlog.  

Bekijk de film over TTO
Brazzers Porno