Volg ons nu ook!
 
Gymnasium

Leon ter Beek, docent Klassieke Talen, vertelt over het Gymnasium:


Het gymnasium is de oudste afdeling van onze school. Als je een vwo-advies hebt gekregen kun je kiezen voor het gymnasium. Op het gymnasium volg je dezelfde vakken als op het atheneum, maar maak je bovendien kennis met de talen en culturen van de Grieken en de Romeinen.


In de eerste klas beginnen we met het vak Latijn en in de tweede klas komt daar het vak Grieks bij. In deze lessen leer je niet alleen Latijn en Grieks schrijven en lezen, we besteden ook aandacht aan de mythologie, de kunst, de geschiedenis en de archeologie van de Grieken en de Romeinen.


In de bovenbouw lezen we teksten van verschillende Griekse en Latijnse schrijvers in de oorspronkelijke taal, teksten die worden beschouwd als hoogtepunten in de westerse literatuur.


Verder blijven we natuurlijk aandacht besteden aan alle andere aspecten van de klassieke cultuur. Dit mondt uit in een reis naar Rome waarin we ter plekke kennis maken met de restanten van de Romeinse cultuur. Klik hier voor een impressie.


Door de taal en cultuur van de Grieken en Romeinen te bestuderen krijg je bovendien een veel groter inzicht in de huidige westerse cultuur. Die is namelijk voor een belangrijk gedeelte gebaseerd op die van de Grieken en de Romeinen.

Bekijk de film over het Gymnasium
Brazzers Porno